Известие

Collapse
No announcement yet.

Странични огледала

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странични огледала

Имам един такъв проблем - е не точно проблем - по -скоро дразнител. И двете ми странични огледала са като откачени и потропват самите пластмаси. На няколко други такива Алфи съм виждал по същия начин тропат. Та питам ви колеги това често срещано ли е по 156 и как се оправя този така наречен проблем или трябва да се сменя цялото огледало
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD

За пръв път го чувам това мойте са перфектни. Ако преди да я вземеш са били разглобявани и после да не са направени както трябва нищо чудно че е така
    Fiat Punto 1.9 JTD
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD
    sigpic

Comment

Моето от ляво потропва, но само като го размърдаш с ръка,а пак е сменяно с обикновенно огледало изрязано много калпаво.Дразни ме самото огледало,че се различава от оргиналното и проверих на едно място и чух цена около 180лв.Потропването не го чувам от вътре в купето.Другото е пушка.
      Alfa Romeo 166 2.4 jtd 140HP 10.2001
      ------------------------------------------

Comment

Освен да са ви се разхлабили болтовете на огледалата.Ако е това,сваля се триъгълното пластмасово капаче отвътре на вратата,то се държи на 3 щипки и под него са болтовете на огледалото.
        2011 Giulietta MA-ex
        1995 155 1.8 TS 8V
        2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Comment

Над 170 лявото го забелязах да вибрира - иначе не "хлопат".
          ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

Първоначално публикувано от wrc
            Освен да са ви се разхлабили болтовете на огледалата.Ако е това,сваля се триъгълното пластмасово капаче отвътре на вратата,то се държи на 3 щипки и под него са болтовете на огледалото.
            Точно така!На мен в една автомивка ми свалиха капачето,точно от ляво от много престараване и търкане,още в началото като я купих!
            И да споделя как се захваща здраво към мястото си!
            Ако се опита човек да го щракне към щипките си има следната тънкост!При изваждането на капачето стоманените щипки остават щракнати към вратата,и си стоят в правоъгълните отвори!В тоя случай,ако решите да щракните капачето,то почти не може да се задържи здраво!Затова щипките първо трябва да се извадят и да се поставят върху крачетата на капачето и тогава се притиска леко към мястото,чува се щракането на самите щипки и капачето се захваща перфектно.

Пиша Ви това,защото отначало на автомивката като го поставихме, на първите два завоя падна в краката ми.Бях си помислил,че са счупили нещо по пластмасата и затова не се задържа,но кото се прибрах и спокойно огледах всичко се светнах за какво иде реч!
            Alfa Romeo 166 2.4 jtd 140HP 10.2001
            ------------------------------------------

Comment

Като заговорихте, аз имам проблем с лявото. Притегнал съм всички болтове. Просто си мисля, че е сменяно и го няма някое оплътнение. Тропа само когато затворя вратата!

Comment

Първоначално публикувано от Naskoto Покажи съобщение
                Имам един такъв проблем - е не точно проблем - по -скоро дразнител. И двете ми странични огледала са като откачени и потропват самите пластмаси. На няколко други такива Алфи съм виждал по същия начин тропат. Та питам ви колеги това често срещано ли е по 156 и как се оправя този така наречен проблем или трябва да се сменя цялото огледало
                При мен проблема е същия самия пластмасов обтекател на огледалото тропка - даже мислех, че тропа нещо по окачването като минавам през дупки или неравности.
                Тъй като опитите ми с търсачката не дадоха резултат (т.е. намерих тема за разглобяване но без снимките), реших да използвам тази тема и да питам дали някой се е справил с този проблем.
                Alfa Romeo 156 2.0 TS `99

Comment

Отдолу на обтекателя има винт, затегнах го и спря да хлопа
                  Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Първоначално публикувано от boian Покажи съобщение
                    Отдолу на обтекателя има винт, затегнах го и спря да хлопа
                    Отдоло на огледалата има по три винта но са стегнати. Като ги разхлабих цялото огледало започва да се люлее. Може би пластмасовия обтекател се стяга отвътре.
                    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99

Comment

при мен не тропат а се местят напред и назад с по 1 сант някъде,болтовете които са отдолу не се местят,а си остават в същата позиция... възможно ли е да са развити?

edit:в движение,на дупки или кратери не се местят,а само ако някой ги пипа... затова й не съм се занимавал с тях...
                      Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Working...
                      X